Skånes konstförening

Skånes konstförening driver ett galleri för utställningar av samtidskonst, kulturevenemang och pedagogik i stadsdelen Södra Sofielund i Malmö. Genom projekt och samarbeten når vi ut till andra platser i staden och i regionen. Föreningens verksamhet flätas samman av flera trådar. Den första är vårt curaterade utställningsprogram. Den andra är våra arrangemang i form av samtal, releaser, konserter, dans och performance som genomförs i egen regi eller i samarbete med andra personer och organisationer. Den tredje är föreningens pedagogiska och områdesorienterade projekt med fokus på samarbeten med boende och verksamma i vårt närområde.

Skånes konstförening deltar även i sammanhang, initierar projekt och bedriver verksamhet med ett regionalt fokus. Föreningen grundades 1904 av medlemmar ur det Skånska konstnärslaget och har sedan dess haft en framträdande position i stadens och regionens konstliv. Verksamheten drivs som en ideell förening och det dagliga arbetet genomförs av ordinarie personal bestående av curator, verksamhetsledare och koordinator samt timanställda värdar och tekniker. Dessa anställs av föreningens styrelse. Med verksamheten skapar Skånes konstförening en mötesplats där vi, tillsammans med konstnärer, kulturarbetare, deltagare och publik, undersöker vår tids avgörande konstnärliga och sociala frågeställningar – inom och utanför konstfältet.

MEDLEMSKAP
Skånes konstförening välkomnar medlemmar! Ett medlemskap kostar 50 kr per år. Som medlem blir du inbjuden till våra vernissage och evenemang och har möjlighet att delta i årsmötet. ARKIV Delar av Skånes konstförenings arkiv finns på Skånes Arkivförbund i Lund. FINANSIERING Skånes konstförenings utställningar och program genomförs med stöd från Malmö Stad, Region Skåne, Statens Kulturråd och ABF.

Öppettider:

Onsdag–fredag 13–17
Lördag/söndag 13–16

KONTAKTA