Konstskolan
Konstskolan
Screentryck
Screentryck
Måleri
Måleri
Rörlig bild
Rörlig bild

Konstskolan Önnestad

Konstskolan i Önnestad är en 1–2-årig allsidig konstnärlig grundutbildning inom bland annat teckning, måleri, skulptur, kroki och rörlig bild. Konstskolan vänder sig till dig som vill satsa på att i framtiden arbeta inom något konstnärligt område, komplettera tidigare utbildning eller utveckla kunskaper i bildkonstnärligt arbete.

Utbildningen ger dig möjlighet att kunna söka till utbildningar i till exempel fri konst, grafisk formgivning, arkitektur, speldesign eller pedagogisk verksamhet av olika karaktär.

Årskurs 1 är uppgiftsbaserad och syftar till att öva seendet, ge grundkunskaper i olika tekniker och ge bred kännedom om konstens värld. Årskurs 2 läggs fokus på att utveckla det individuella uttrycket. Du kommer att i stor utsträckning arbeta i projektform. Under kurstiden gör vi också någon form av utställning. Både årskurs 1 och 2 innehåller teoretiska pass med bland annat bild- och filmvisningar, föreläsningar samt studiebesök på museer, gallerier och konsthallar.

Du ansöker via hemsidan med arbetsprover och ett personligt brev. Du är också välkommen att söka direkt till årskurs 2 om du har gått 1 år eftergymnasial konstskola eller motsvarande. Studierna är på 100% och undervisningen sker på skolan. Utbildningen är CSN-berättigad. Vi har ingen övre åldersgräns. All undervisning sker på svenska.

KONTAKTA